Edirne'de dün akşamdan beri devam eden sağanak etkisini arttırınca nehirlerin debileri yükseldi. Tunca Nehri'nin debisi öğlen saatlerinden bu yana artmaya devam ediyor.
Önce turuncuya sonra kırmızıya yükseldi
Son dönemlerde yaşanan kuraklığın ardından etkisini gösteren yağışlar Edirne'deki dip seviyeyi gören nehirlerin de debilerini arttırdı.
DSİ'nin verilerine göre Tunca Nehri'nin sarı olan alarmı önce turuncuya sonra ise kırmızıya yükseldi.
Daha önce turuncu alarm seviyesine çıkan Tunca Nehri için uyarı seviyesi kırmızı alarm seviyesine çıkarıldı.
Saat 16.00 civarı 145 metreküp olarak ölçülen sarı ve turuncu alarm veren Tunca Nehri, saat 00.00 itibariyle 211 metreküpe çıkarak alarm seviyesi kırmızıya çıkarıldı.
Yetkililer bölgede yaşayan vatandaşları olası sel ve taşkın riskine karşı tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyor.
Özlem Ceylan
|